Met een gerust hart op vakantie met een testament

De zomer komt er weer aan, en velen van u zullen op vakantie gaan. Dit is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht! Echter willen wij u attenderen dat het juist in deze tijd het goed is om na te denken over een testament. Niemand wil er over nadenken dat er iets kan gebeuren, maar helaas zitten ongelukken in een klein hoekje. Stel, je komt te overlijden tijdens de vakantie. Zijn al je zaken dan goed geregeld?

Waarom moet ik een testament maken?
In een testament wordt opgenomen wat er met jouw nalatenschap gebeurt. Als er geen testament is, bepaalt de wet wat er met de nalatenschap gebeurt. Zo erft je partner niets als jullie niet voor de wet 'samen zijn'. Dus als jullie niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, erft je partner niets. Een testament kan dit probleem verhelpen. Een testament is tevens handig als je niet-familieleden wat wil nalaten of juist als je mensen uit wil sluiten. Daarnaast kan je in een testament vastleggen wie de voogdij over je kinderen krijgt.

Een testament is verstandig indien je:
- Minderjarige kinderen hebt
- Samenwoont, maar niet geregistreerd partner bent
- Wilt nalaten aan niet-familieleden
- Mensen uit wil sluiten van een erfdeel
- Er sprake is van stiefouderschap
- Voodgij wilt regelen
- Bewind wilt regelen

Een testament opstellen bij de notaris
Een testament is alleen rechtsgeldig als deze door een notaris is opgemaakt. Daarnaast kan een notaris je helpen bij en adviseren over het vastleggen van de juiste zaken. Wil je een testament laten opmaken? Neem contact op met ons kantoor.